Oferte Cazare - Munte Salzburg, Salzburger Land, Austria la hoteluri de 3* stele 🌄 2025

Cazare - Munte Salzburg la hoteluri de 3* stele 2025

Hotelurile de 3 stele din Salzburg ofera oaspetilor sai, de regula, un nivel ridicat de confort. Unitatile de cazare cotate cu 3 stele sunt situate, de cele mai multe ori, in apropierea statiilor taxi sau a statiilor de transport in comun. In cazul in care unitatea de cazare din Salzburg numara mai mult de trei etaje, aceasta trebuie sa puna la dispozitia oaspetilor sai si lifturi. Turistii cazati in hoteluri de 3 stele vor beneficia de camere dotate cu baie proprie, TV, telefon, birou, curier, oglinda, spatiu pentru depozitarea bagajelor, uscator de par, si masa de cafea. Aceste facilitati pot varia de la hotel la hotel. Dimensiunea camerelor din Salzburg poate varia in functie de numarul de paturi, insa, de regula, au in jur de 14 mp. Personalul de la receptia hotelurilor de trei stele trebuie sa vorbeasca cel putin o limba de circulatie internationala.

Munte Salzburg la hoteluri de 3* stele 2025 face parte din regiunea Salzburg din Austria.

In Salzburg sunt 2 hoteluri care au 3* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 3* stele mai jos.

Vezi hoteluri Salzburg

Filtre Munte Salzburg la hoteluri de 3* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Salzburg pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 3* stele in Salzburg pentru anul 2025

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Salzburg de 3* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Petreceți un sejur în fermecătorul Salzburg

   Salzburg este un adevărat oraș al Bisericilor. Timp de mai multe secole, Salzburg a fost un centru important al puterii ecleziastice. Prințul-episcop, era conducătorul orașului, dar era și conducătorul bisericii, Acesta era un personaj extrem de influent la Roma, ceea ce a făcut ca și orașul să se dezvolte în același ritm cu marile metropole ale Europei. Piețele baroc, colecțiile magnifice de artă, nenumăratele biserici și abații sunt o dovadă vie a măreției acestor prinți-episcopi. Este de ajuns să vizitați centrul său istoric pentru a vă convinge de importanța culturală, arhitecturală și artistică a orașului Salzburg. Până în anul 1806, orașul Salzburg a fost al doilea centru ecleziastic din lume, după Roma, iar conducătorul său era numit jumătate-papă. De altfel, în acea perioadă, Salzburg era supranumit Roma Nordului, iar odată ce veți admira clădirile de pe cuprinsul său, turnurile sale, piețele largi și zona sa istorică, vă veți convinge că orașul își merită pe deplin supranumele.  Episcopul de Salzburg se numără și astăzi printre cei mai importanți demnitari ai Bisericii Catolice. Salzburg a fost timp de mai multe secole un oraș independent, abia în ultimii două sute de ani s-a unit cu restul Austriei. Dacă veți admira orașul Salzburg de sus, veți putea vedea o mulțime de cupole și turnuri vechi, ce aparțin bisericilor de pe cuprinsul său. Una dintre cele mai importante și mai fastuoase lăcașuri de cult din oraș este Catedrala Salzburg. Catedrala are o cupolă masivă și este flancată de două turnuri. Fațada Catedralei din Salzburg este construită din marmură de Unterberg. Catedrala a fost construită în anul 767, când episcop al orașului era Vergiliu. Din cauza vitregimii timpului, catedrala a trebuit să fie reconstruită în anul 1628 și în 1959.

    Odată ajunși în Salzburg, trebuie neapărat să vizitați și Biserica Franciscană din oraș. Biserica Franciscană are o turlă extrem de subțire, astfel că este imposibil să nu o identificați. Lăcașul de cult prezintă două stiluri arhitecturale, astfel că, partea centrală prezintă arhitectura originală, în stil roman, în timp ce corul bisericii este gotic. De-al lungul istorie sale, Biserica Franciscană din Salzburg a trecut printr-o mulțime de cumpene și chiar a fost victima unui incendiu puternic. Lăcașul de cult a fost reconstruit în secolul al XII-lea, când reprezenta un simbol al breslei comercianților. De asemenea, biserica a trecut prin transformări majore și în secolul al XV-lea. Biserica Franciscană își dispută întâietatea cu Catedrala din Salzburg. Lăcașul de cult adăpostește celebra pictură Madona cu Pruncul, de Michael Pacher. În topul celor mai faimoase lăcașuri de cult de pe cuprinsul orașului Salzburg se numără și Biserica Sfântul Petru. Biserica datează din secolul al VII-lea și se face remarcă datorită arhitecturii sale distincte, dar și datorită filmului The Sound of  Music. De aceea, este cunoscută în rândul localnicilor ca Biserica Sound of Music din Salzburg. Biserica a trecut prin mai multe incendii și a fost refăcută în repetate rânduri. Lăcașul de cult se face remarcat și datorită cimitirului său, Cimitirul Sfântul Petru din Salzburg fiind unul dintre cele mai vechi și mai celebre cimitire din lume. Pietrele funerare bogat ornamentate și atmosfera captivantă care domnește în cimitir atrage numeroși vizitatori.

poza Petreceți un sejur în fermecătorul Salzburg

    Colegiata este considerată ca fiind centrul muzicii și a artelor. Biserica Colegiata este cunoscută și ca Biserica Universității. A fost construită de către Johann Bernhard Fischer von Erlach și încă de la început a impresionat datorită arhitecturii sale unice. În comparație cu alte lăcașuri de cult din Salzburg, Biserica Colegiata are un decor mult mai simplu, ceea ce face ca aici să fie organizate expoziții de artă, concerte și alte astfel de evenimente. Biserica Maria Plain este cunoscută ca un important loc de pelerinaj. Biserica este situată la periferia orașului Salzburg și nu este la fel de cunoscută ca bisericile mai sus prezentate, însă compensează cu peisajele minunate din jurul său. Biserica Maria Plain a fost construită în timpul Războiului de 30 de ani. Interiorul său este decorat  în nuanțe de auriu, alb și albastru. Orașul Salzburg are atât de mult biserici încât pare greu de crezut că le veți putea vizita pe toate în timpul unui singur sejur, însă nu trebuie să vă panicați, puteți începe cu cele mai importante și în funcție de timp, puteți apoi să le vizitați și pe cele mai puțin cunoscute.

poza Petreceți un sejur în fermecătorul Salzburg

     Salzburg nu doar că este un oraș înțesat de lăcașuri de cult, ci se mândrește și cu o moștenire culturală extrem de bogată și cu numeroase clădiri în stil baroc. Multe dintre clădirile baroce de pe cuprinsul Salzburg sunt opera unor arhitecți italieni celebri, precum Vincenzo Scamozzi și Santino Solari. Cel mai simplu mod în care vă puteți bucura de farmecul special al orașului Salzburg este printr-o plimbare relaxată pe cuprinsul centrului istoric. Centrul istoric este despărțit în două zone de către Râul Salzach. Partea stângă este ceva mai veche decât partea dreaptă și este inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Centrul istoric al orașului Salzburg este mărginit de munți maiestoși, care nu fac decât să-i ofere și mai mult farmec. Cetatea Hohensalzburg, datează din anul 1077, fiind construită de către episcopul Gebhard, și pare că veghează și astăzi asupra orașului. Succesorii lui Gebhard au dezvoltat cetatea în mod continuu până în anul 1500, când cetatea a căpătat arhitectura actuală. Scopul cetății a fost acela de a-i proteja pe locuitorii orașului și pe episcopi de atacurile ostile. Trebuie menționat faptul că Cetatea Hohensalzburg nu a fost niciodată capturară. Puteți să alegeți dacă să urcați până acolo pe jos sau dacă să optați pentru o plimbare cu funicularul. În prezent, cetatea găzduiește numeroase muzee. Astfel, Muzeul Cetății găzduiește exponate istorice, în special obiecte utilizate la curtea episcopilor de Salzburg. De adevărate incursiuni în istoria orașului Salzburg se vor bucura și turiștii care aleg să viziteze Muzeul Marionete și Muzeul Rainer. Pe cuprinsul cetății, turiștii vor putea vedea și o expoziție extrem de interesantă de armuri și arme. La al treilea etaj al cetății, sunt dispuse Camerele Principilor. Aceste camere sunt decorate și astăzi cu mobilierul original, care datează din anii 1501-1502.

poza Petreceți un sejur în fermecătorul Salzburg

    Odată ajunși în Salzburg, nu puteți să nu vizitați Mozarts Geburtshaus. Wolfgang Amadeus Mozart s-a născut în anul 1756 în Hagenauer Haus, Getreidegasse nr. 9 Salzburg. Astăzi, casa în care s-a născut marele compozitor este unul dintre cele mai vizitate muzee de pe cuprinsul Austriei. Familia lui Mozart a locuit în această casă timp de 26 de ani, ocupând un apartament la etajul al treilea. În anul 1773, familia lui Mozart s-a mutat de aici într-o locuință din Piața Makartplatz. Fanii muzicii clasice și mai ales fanii lui Mozart iau cu asalt casa în care s-a născut muzicianul. Muzeul a fost inaugurat în anul 1880, din dorința Fundației Internaționale Mozarteum.  Vizitatorii vor putea admira o locuință autentică de secol al XVIII-lea, care păstrează articole din viața cotidiană a marelui compozitor. De asemenea, fanii lui Mozart vor avea acces la manuscrise și epistole originale ale compozitorului, portrete originale și instrumente muzicale, printre care se numără și vioara și clavicordul lui Mozart. 


poza Petreceți un sejur în fermecătorul Salzburg